Et alors?

Er wordt dikwijls gezegd (zelfs door woordvoerders van naturistenfederaties) dat de verpreutsing (= minder monokini’s op het strand) veroorzaakt wordt door sociale media, iedereen heeft een gsm en voor je het weet sta je op internet.
Et alors?

Wat is er fout aan in monokini of naakt zonnen op het strand? Door ons gedrag aan te passen, handhaven en vergroten we zelfs het ‘mysterie van de naakte mens’ in de ogen van mensen die zich bezighouden met dit te fotograferen. Mocht iedereen of bijna iedereen in monokini of naakt zonnen, dan zou de behoefte om dat te fotograferen en op internet te plaatsen toch vanzelf verdwijnen?

Eigenlijk hoop ik stiekem een heel klein beetje dat mijn buurvrouw vanop haar zolderkamer me fotografeert als ik in de tuin ben, en dat op facebook plaatst. Dat zou me de kans bieden uit te leggen dat een zwembroek dragen bij warm weer, in een tuin zonder inkijk vanop straat, maar één oorzaak kan hebben: aangeleerd gedrag. Een gewoonte die iedereen overneemt zonder over na te denken. En die iedereen zonder na te denken overdraagt aan zijn kinderen. Men heeft ons afgeleerd ons op ons gemak te voelen zonder kledij. En onbewust leren we dat op ons beurt onze kinderen af.

Enkele weken geleden vloog een drone heel laag over onze tuin. Wellicht zijn er foto’s genomen of werd er gefilmd.
Et alors?

Terug

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zeventien − vijftien =