Sexting

Open bericht aan de beleidsvoerders:

Opvoedende macht geeft al jaren verkeerde signalen!

Februari 2017: Onur (14) pleegt zelfmoord na ontdekken naaktfoto op Instagram
Juni 2017: Tiener (15) berooft zich van het leven nadat naaktfoto van hem rondgestuurd wordt

Het kan zo niet verder. Er moet iets gebeuren.
De tips die men momenteel aanbiedt zijn workarounds: ‘Als je aan sexting doet, zorg dan dat je gezicht er niet op staat’. ‘Doe het alleen met mensen die je volledig vertrouwt’. Etc. Dit zijn geen oplossingen voor het initiële probleem.
Er blijkt een heel erg groot probleem te bestaan betreffende het gezien worden door andere mensen, in de toestand waarin we geboren worden: naakt. En dit probleem wordt erger jaar na jaar. De jeugd heeft bvb. steeds meer en meer problemen met douchen na het sporten. Men doucht in onderbroek of helemaal niet.
In 2017 vernamen we het droevige nieuws dat een 15-jarige tiener zich van het leven beroofd heeft omdat er naaktfoto’s verspreid werden. Slechts drie maanden daarvoor gebeurde hetzelfde in Nederland. Die tips voldoen dus niet.
Er heersen een aantal opinies betreffende bloot, vooroordelen die niet ontkracht worden tijdens ons opgroeien. Op school noch thuis wordt ons voldoende aangeleerd het eigen lichaam te accepteren zoals het is, zowel gekleed als ongekleed. Er wordt ons niet geleerd dat er niks mis is met onze bloot lichaam. Er wordt niet nagedacht over de reden of het nut; men trekt een ‘zwembroek’ (what’s in a name) aan om in de zon te liggen, om te douchen, …..
Mochten we nu met zijn allen steeds gewend geweest zijn om ons bij het sporten en schoolzwemmen gezamenlijk om te kleden en te douchen, zou het geen andere wereld geweest zijn? Het zou mensenlevens gered hebben!

Foto: Filip Naudts, Domaine de Bélézy

Terug

Terug

2 reacties op “Sexting”

  1. Ik vind het ook dat men in onze opvoeding meer oog moet hebben voor het naakte lichaam! De wijze waarmee de maatschappij deze materie behandelt zou moeten veranderen . Maar aan dit tempo gaan we meer achteruit dan vooruit. Ook zouden er vele opgelopen complexen de wereld worden uitgeholpen. Hoe er aan te beginnen… (met de broek uit te doen op de juiste plaatsen!)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 4 =